Mămăligă cu brânză – Latti Moldova

Mămăligă cu brânză

Mamaligă în straturi cu brânză și ardei

„Taci și înghite” – o rețetă moldovenească destul de originală, cu un aspect formidabil și gust extraordinar de sofisticat. Mâncare sățioasă cu mămăligă cu brânză de oi în straturi și ardei dulce. Straturi succesive de mămăligă, brânză Latti și ardei rumenit pe tigaie, iar deasupra servit cu smântână cremoasă Latti ca la mămuca acasă. Cum se prepară acest deliciu moldovenesc aflați în rețeta de mai jos:

🎯 Ingrediente:

✅ 200 g mălai Ora

✅ 600 ml apă

✅ 1 buc ceapă

✅ 3-4 buc ardei kapia

✅ 2 căței de usturoi

✅ 200 g brânză de oi/vaci

✅ 200 g smântână

✅ Sare și piper

Mod de preparare:

1. Sotăm ceapa și ardeiul în ulei cu sare și piper, până când se rumenesc frumos. La final adăugăm usturoi.

2. Fierbem apa și asezonăm cu sare apoi încorporăm mălaiul, amestecam bine pentru 2 min si fierbem pentru 5 minute.

3. Într-un inel culinar punem jumătate de mămăligă peste care adăugăm brânza Latti rasă , aranjăm un strat de tocăniță de ardei.

4. Acoperim ardeii cu mămăliga rămasă, și decorăm cu smântână și verdeață.

Poftă bună!

Rețete similare

Comentariile sunt deconectate