Brânza nu ne lipsește din frigider niciodată și o folosim adesea la gătit, fie că e o simplă omletă cu brânză sărată din belșug, fie că e nelipsita mămăligă cu brânză, fie că e un desert elegant, incredibil de cremos și răcoritor precum această tartă cu mousse de brânză dulce și curd fin de lămâie.
👩🍳 Ingrediente:
Aluat
✅80 g unt Latti
✅ 60 g zahar
✅ 150 g faină
✅ 2 gălbenușuriCrema de lămâie
✅ 2 ouă
✅ 2 lămâi
✅ 100 g zahăr
✅ 30 g unt Latti
Crema cheesecake
✅ 300 g cremă de brânză Latti
✅ 150 g smântână dulce
✅ 8 g gelatina
✅ 50 g zahar
✅ 250 g smântână dulce + 50 g zahăr ( pentru topping )
✅ Capșuni pentru topping
✅80 g unt Latti
✅ 60 g zahar
✅ 150 g faină
✅ 2 gălbenușuriCrema de lămâie
✅ 2 ouă
✅ 2 lămâi
✅ 100 g zahăr
✅ 30 g unt Latti
Crema cheesecake
✅ 300 g cremă de brânză Latti
✅ 150 g smântână dulce
✅ 8 g gelatina
✅ 50 g zahar
✅ 250 g smântână dulce + 50 g zahăr ( pentru topping )
✅ Capșuni pentru topping
✨ Mod de preparare:
1. Pentru aluat amestecăm făina, untul, zahărul și gălbenușurile până obținem un aluat neted, pe care il punem la frigider pentru 20 min.
2. Aluatul se întinde cu sucitorul și se aranjează pe o tavă pentru tartă, se fac câteva incizii cu o furculiță și se coace pentru 25 min la 190 C.
3. Pentru crema de lămâie, într-un vas cu fundul gros adăugăm ouăle , coaja și sucul de la două lămâi, zahărul, untul și amestecam în continuu la foc mediu până devine o cremă, apoi se trece prin sită. Se lasă la frigider.
4. Crema de brânză se mixează cu smântâna dulce, zahărul și gelatina hidrată in apa rece și topită.
5. Peste blatul copt și răcit întindem crema cheesecake peste care turnăm și nivelăm crema de lămâie , acoperim cu smântână dulce bătută cu zahăr și decorăm cu căpșuni.
2. Aluatul se întinde cu sucitorul și se aranjează pe o tavă pentru tartă, se fac câteva incizii cu o furculiță și se coace pentru 25 min la 190 C.
3. Pentru crema de lămâie, într-un vas cu fundul gros adăugăm ouăle , coaja și sucul de la două lămâi, zahărul, untul și amestecam în continuu la foc mediu până devine o cremă, apoi se trece prin sită. Se lasă la frigider.
4. Crema de brânză se mixează cu smântâna dulce, zahărul și gelatina hidrată in apa rece și topită.
5. Peste blatul copt și răcit întindem crema cheesecake peste care turnăm și nivelăm crema de lămâie , acoperim cu smântână dulce bătută cu zahăr și decorăm cu căpșuni.
Poftă bună!
Comentariile sunt deconectate