Prăjitura Napoleon – Latti Moldova

Prăjitura Napoleon

Prăjitura Napoleon cu lapte concentrat Latii
🎂 Tortul Napoleon cu lapte concentrat sau orice altă cremă delicată și delicioasă este o delicatesă preferată și cel mai bun desert pentru o masă festivă. 👨‍👩‍👧‍👦
🌟 Ingrediente:
Aluat
✅ 400 g făină
✅ 250 g unt Latti
✅ 110 ml apă rece
✅ 1 ou
✅ 1 lingură de oțet
✅ ½ linguriță sare
Crema de vanilie
✅ 600 ml lapte Latti
✅ 3 ouă
✅ 100 g zahăr
✅ 370 g lapte concentrat Latti
✅ 40 g făină
✅ 40 g amidon de porumb
✅ 100 g unt Latti
✅ Esență de vanilie sau zahăr vanilat.
🌟 Modul de preparare:
1. Amestecăm oul, sarea și oțetul cu apa foarte rece și punem la frigider.
2. Punem făina pe masă și radem peste făină untul congelat, și apoi amestecăm bucățile de unt ca să fie acoperite cu făină.
3. Turnăm lichidul pregătit mai devreme , și adunăm un aluat cât mai rapid posibil, fără să plămădim sau să amestecam minuțios ( cu cât mai puțin amestecăm aluatul cu atât mai bine)
4. Adunăm toată compoziția și o învelim într-o peliculă alimentară și o punem la frigider pentru 60 minute.
5. Pentru prepararea cremei , amestecăm într-o cratiță ouăle cu laptele concentrat, zahărul, vanilia, făina și amidonul și atunci când obținem o compoziție omogenă și apoi încorporăm laptele.
6. Toată această compoziție o punem pe foc și amestecăm în continuu, până când ajunge la punctul de fierbere și se îngroașă până la consistența de cremă. Adăugăm untul apoi acoperim la contact cu peliculă alimentară.
7. Scoatem aluatul de la frigider, și îl împărțim în 10 bucăți egale, si formăm turte cum este prezentat în video. Cât încă este aluatul crud decupam un cerc de 22 cm.
8. Fiecare turtă se coace 10-15 min la 190 c sau până la crustă rumenă.
9. Pe fiecare turtă punem cremă până le finisăm pe ambele, ungem suprafața cu un strat subțire de cremă și acoperim cu bucățile de blat mărunțit.
Poftă bună!

Rețete similare

Comentariile sunt deconectate