Brânzoiace, păpănași sau sîrniki moldovenești. Așa le numeam noi în copilărie. Desertul adorat și atât de ușor de preparat. Atenție la brânza de vaci pe care o folositi, neapărat să alegeți una scursă bine de zer și să nu fie moale și cremoasa. În rest, se fac repede, se mănâncă și mai repede – bineințeles cu puțin iaurt sau smântănă și dulceață preferată.











1. Punem brânza într-un vas și cu ajutorul unui pasator pentru cartofi mărunțim granulele de brânză
2. Adăugăm oul și gălbenușurile, zahărul, sarea, făina și amestecăm până obținem un aluat dens.
3. Pe o suprafață pudrată cu făină, formăm o bilă de 90 g de compoziție și modelăm cu ajutorul unui cuțit la fel ca pe video.
4. Le prăjim pe o tigaie cu ulei la foc mic până la crustă rumenă ( cel puțin 4-5 minute sub capac)
5. Servim cu smântână Latti.
Poftă bună!
Comentariile sunt deconectate