Merenga cu mascarpone – Latti Moldova

Merenga cu mascarpone

Reteta merenga cu crema mascarpone și gem de fructe
💚 Ruladă Merenga cu crema Mascarpone Latti 
✨Blat: 4 albușuri, 180 g zahăr, 25 g amidon, un praf de sare
✨Crema: 4 gălbenușuri, 30 g zahăr, 400 g mascarpone “Latti”, 30 g gem de fructe.
✅ Albușurile le batem cu zahăr și un praf de sare până obținem o spumă densă , apoi adaugăm amidonul și amestecăm până se încorporează.
✅ Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt punem compoziția de albuș și nivelăm cu o spatulă, coacem pentru 20-25 min la 150 C.
✅ Pentru cremă batem gălbenușurile cu zahăr, apoi adaugam mascarpone “Latti” si mixam pana obținem o cremă omogenă și netedă.
✅ Pe o hârtie de copt pudrată cu puțin zahăr farin, aranjăm bezeaua coaptă cu suprafața în jos și scoatem hârtia de copt de la bază.
✅ Ungem cu 2/3 din crema de mascarpone și adăugăm firicele de gem.
✅ Rulăm blatul de bezea și punem la frigider pentru minim 30 min.
✅ La suprafață decoram cu crema rămasă și fructi la alegere.
🦸‍♀️ Pofta buna!

Rețete similare

Comentariile sunt deconectate