Tort cu crema mascarpone Latti și căpșune aromate – Latti Moldova

Tort cu crema mascarpone Latti și căpșune aromate

  • Home
  • Deserturi
  • Tort cu crema mascarpone Latti și căpșune aromate

Un tort minunat pe care il putem face pentru evenimentele speciale din familie. Cei dragi se vor bucura cu siguranta, si il vor savura din plin. Este fin, delicios si de sezon . Spor la treaba

INGREDIENTE PENTU BLATUL DIN CACAO:

  • 120 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 5 oua
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt topit si racit la temp camerei
  • 5 linguri apa

Punem ouale ( la temperatura camerei ) impreuna cu galbenusurile si le batem pana incep sa devina pufoase. Zaharul il punem intr-o cratita cu fund gros impreuna cu 5 linguri de apa si lasam sa fiarba pana s-a topit zaharul si rezulta un sirop. In timp ce mixam il turnam in fir subtire peste oua si mixam pana ajunge la temp camerei, cam 5-6 minute.

Faina o amestecam cu cacaua si o impartim in 2 . Cernem de la 15 cm deasupra vasului prima jumatate de faina, amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana se omogenizeaza. Repetam la fel si cu a 2 jumatate.

Untul topit il amestecam cu o lingura din aluat pana se omogenizeaza apoi il turnam peste tot blatul si amestecam usor. Punem aluatul intr-o tava de 23 m tapetata cu hartie de copt si coacem la 170 timp de 30 -35 minute.

Cand e gata il scoatem din cuptor si il ridicam la 20 cm deasupra mesei apoi il lasam sa cada pe masa. In acest fel blatul nu va avea tendinta de lasare.Il lasam 5 minute apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.

INGREDIENTE PENTU CREMĂ :

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
    100 gr zahar 100 gr ciocolata alba

Batem frisca cu zaharul ,apoi adaugam mascarponele si mixam pana amestecul devine omogen. Ciocolata alba o topim si o adaugam peste crema, amestecam bine.

INGREDIENTE PENTU CREMA DE CĂPȘUNI :

500 gr capsuni congelate/ proaspete
150 gr zahar
1 lingura zeama lamaie
coaja rasa de la o lamaie
50 ml apa

Capsunile le punem intr-o tigaie , adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si coaja rasa. Lasam totul la foc mediu 8-10 minute pana se evapora apa si capata consistenta unui gem . Lasam sa se raceasca.

Blatul il feliem in 3. Peste primul blat punem jumatate din crema de capsuni, apoi jumatate din crema de mascarpone, continuam la fel cu al 2 blat. La final punem ultimul blat. Dam la rece o ora , apoi il putem orna cu frisca batuta cu zaharul . Il decoram cu capsuni . Servim rece . Enjoy!

Rețete similare

Comentariile sunt deconectate